Pokličite me na: 

Talne ploščice za vaš dom so najbolj primerne za tiste dele stanovanja ali drugega objekta, ki so pohodno najbolj obremenjeni. Prav tako so primerne za dele površin, ki lahko pridejo v stik z vodo, kemikalijami in maščobami. Keramične ploščice se namreč zelo trden, obstojen in odporen material.

Na trgu lahko najdete neomejeno ponudbo številnih površinskih videzov, posledično se take ploščice lahko uporabljajo tudi v drugih prostorih. Lahko jih videvate celo v dnevnih sobah in spalnicah.

Material in pripomočki za polaganje ploščic

Za učinkovito in kakovostno polaganje ploščic boste potrebovali kar nekaj odličnega materiala in pripomočkov, s katerimi boste lahko še hitreje in odličneje položili ploščice na določena tla v vašem objektu.

Za polaganje ploščic boste torej potrebovali vodotesni premaz, čopič ali valjček, lepilo za keramiko, keramične ploščice, vedro za mešanje lepila, zobato lopatico, vrtalni stroj z nastavkom za mešanje, plastične distančnike, napravo za rezanje ploščic, ščipalnike za keramiko, fugirno maso, gumijasto lopatico, gobo in suho bombažno krpo.

Polaganje ploščic prepustite preverjenim mojstrom

Polaganje ploščic je eno od tistih obrtniških del, ki zahtevajo zelo veliko mero natančnosti. Če s tovrstnim polaganjem nimate dovolj izkušenj in niste dovolj natančni ter potrpežljivi, potem vam odsvetujemo, da ploščice polagate sami. Poleg tega po vsej verjetnosti niti nimate profesionalnega orodja.

Še preden bo izbrani izkušeni mojster pričel s polaganjem ploščic, je potrebno ustrezno pripraviti tudi njihovo podlago. Obe podlagi, tako talna kot tudi stenska, morata biti trdni, neprašni, dovolj ravni in vpojni za keramična lepila. Površina mora biti čim bolj ravna. Posledično boste privarčevali pri uporabi lepila, obenem se boste izognili še uporabi izravnalne mase.

Ko je podlaga ustrezno pripravljena, se lahko začne polaganje ploščic. Ploščice mojster začne lepiti na suho podlago, in sicer s pomočjo keramičnega lepila. To sredstvo velja za enega od najbolj pomembnih dejavnikov pri trajno trdni keramični oblogi.

Polaganje ploščic zahteva tudi uporabo posebnih plastičnih križcev. Tako si lahko zagotovimo povsem enakomeren razmik med stikom ploščic. Med polaganjem ploščic se sproti iz fug odstranjuje lepilo. Poleg tega je potrebno kontrolirati tudi ravnost položene obloge in njen naklon.

Ko so ploščice položene, se s posebno fugirno maso dokončno zapolni še vmesne prazne stike med ploščicami. Barvni odtenek fuge se najpogosteje prilagodi odtenku keramične obloge. Pred fugiranjem mojster poskrbi, da so fuge povsem čiste, brez ostankov lepila in umazanije in vsekakor brez križcev.

Potrebujete še več informacij o mojem delu? Pošljite mi sporočilo.